A főszezon sikeres lehet

A főszezon sikeres lehet

  13 May 2020

Helyzetfelmérést végzett partnerei körében a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület arról, hogy kit hogyan érint a járványhelyzet, miként látják a szezon alakulását.A kapott jelzések szerint a főszezoni foglalásokat jellemzően nem mondták le a vendégek, sok esetben a külföldiek sem. Egyelőre kivárás tapasztalható, a szállásadók rugalmasak, a vendégek választják az átfoglalás lehetőségét későbbi, akár 2021. évi időpontra is. A vendéglátóegységek közt több helyen a házhoz szállításra, elviteles megoldásra álltak át, a május 4-i nyitást követően pedig már kerthelyiségükbe, teraszaikra is várják a vendégeket.
A véleménykutatásban részt vevő válaszadók 45 százaléka optimizmust jelzett, bízva a nyári szezonban, s a jobb őszi forgalomban, 34 százalékuk fejezte ki bizonytalanságát a látogatottság alakulását illetően. Lemondóan nyilatkozott 14 százalék, ám ugyanakkor azt is megfogalmazták, hogy ha mégsem így lesz, akkor örülni fognak. Reményvesztett elkeseredettségét 7 százalék jelezte.
Kovács Judit, a turisztikai iroda vezetője elmondta: az egyesület minden lehetséges csatornát kihasznál, hogy tagjait segítse az újraindulásban. Folyamatosan gyűjtik, feldolgozzák és továbbítják a legfontosabb tudnivalókat partnereik részére, azoknak a szállásadóknak és szolgáltatóknak is több segítséget kívánnak nyújtani, akik nem tagjai az egyesületnek. Mindenki számára elérhetővé tették a Vendégváró Kisokos különszámát, amelynek cikkei folyamatosan jelennek meg, többek közt a település turisztikai portálján is.