Augusztusi nyáresték Keszthelyen

Augusztusi nyáresték Keszthelyen

  05 Aug 2020

Patinájával, tradicionális programjaival, a szíveslátás minden jegyével hívja, várja és szórakoztatja vendégkörét Keszthely. A Balaton-part, a belváros egyaránt bő választékkal kínál most programokat a nyaralás augusztusi napjaira. A hétvégeken zajlanak a Zenepaviloni esték, melynek keretében augusztus 8-án, 20 órakor a térségi kötődésű Szakonyi Milán énekes zenész ad koncertet, majd 22 órától a sajátos „django-pop” zenei műfaj stílusával igényes muzikális élményt kínál a Pankastic!. A következő szombaton, 15-én, 17 órától a Varázshangok játszóház várja a kicsiket, s gyermekkoncertet ad a Brumi Bandi Band. Az esti zenés műsort 20 órától Szabó Leslie és Torres Dani adja, őket 22 órától az Intermezzo Latin Club fellépése követi. Augusztus 22-én, 17 órakor nyílik a Fanyűvő játékpark, 17.30-tól koncertezik az Igricek zenekar, őket a Boombatucada dobegyüttes váltja, 20 órakor pedig Dánielfi Gergő lép a színpadra. Másnap, 20 órától a Duo don Pedro’z ad koncertet, a finálé 29-én lesz: 19 órától a
Myster Gang, 21 órától a B&B duó műsorával.
A sétálóutcában már elkezdődött Keszthely Street Fesztiválon vendégszerepel augusztus 6-án a Gábor&Gábor zenekar, 11-én Szabó Lia és Veiger Csaba, 13-án pedig a Babos-Piller Jazz Duo. Hamarosan, augusztus 7-9. között a IX. Belvárosi Borfesztiválon lehet kóstolni a magyar borvidékek híres pincészeteinek válogatott, díjnyertes borait, hagyományos vásári ételkínálat mellett, utcazenével pezsdített hangulatban.
Első ízben kerül sor Keszthelyen Food Truck Show programra a Balaton-parton augusztus 14-16. között. A móló melletti sétányon a „guruló street food” legjobbjai érkeznek vagy 10 büfékocsival, a modern, nemzetközi konyha ételeit kínálva. A Klassz a parton zenei programsorozat több helyszínen nyújt szórakozást: augusztus 23-26. között esténként a Helikon Kastélymúzeumban, 27-28-án a Balaton-parti Zenepavilonban lesznek hangversenyek.
A Fő téren Pálosan szép az élet címmel szabadtéri, pálos szerzetesrend történeti kiállítás lesz látható augusztus 13-15. között. A képzőművészet iránt érdeklődők a Balaton Színház Simándy termében Ágh Edit festőművész munkáit tekinthetik meg szeptember 7-ig, a Básti teremben pedig Somogyi Róbert fotóművész tárlata látogatható szeptember 11-ig.
A nagyobb szabásúra tervezett Szent István napi program a koronavírus járványveszély miatt továbbra is fenntartott szabályok figyelembe vételével újratervezés alatt van. Az őszelői verkli muzsika szeptember 5-6. között szólal meg Keszthelyen hetedik alkalommal.