Dobogós helyen Keszthely

Dobogós helyen Keszthely

  09 Sep 2020

Vonyarcvashegyen zajlott a XVI. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó, 21 település több mint 30 csapatának részvételével.A nyári szezont átfogó szabadidős strandsport programban a helyi szervezők a balatoni megyék településeinek 38 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt szűk két hónapban. A már tradicionálisan Vonyarcvashegyen tartott záró rendezvényén streetball, kispályás labdarúgás és strandröplabda ágban mérték össze tudásukat a strandokat képviselő együttesek.
Házigazdaként Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere mondott köszöntőt, beszélt a strandsportot mind jobban kiszolgáló fejlesztésekről, a gála helyszínének választásával a települést ért megtiszteltetésről. Hangsúllyal szólt a Mozdulj Balaton értékeiről, melyhez Vonyarcvashegy is igyekszik mind többet hozzátenni. A Balaton Fejlesztési Tanács képviseletében Fekete-Páris Judit, gazdasági igazgató tett visszatekintést a rendezvény éveire. Mint mondta, ezalatt csaknem 30 ezren vettek részt a szervezett strandsportban szembenézve a forró homok, az esős napok jelentette kihívásokkal. Idén pedig a járványügy miatti különleges helyzettel is, s külön köszönte meg Barts Jánosnak, a programsorozat főszervezőjének a töretlen folytatásért végzett munkát.
A strandröplabda-tornára 12 páros nevezett, s végül csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak, ezúttal a révfülöpiek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, melyben a keszthelyiek kerekedtek felül, a tavalyi győztes balatonfenyvesiek ezúttal második helyet szereztek. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, a sportágban a balatonszepezdiek megvédték a 2019-es bajnoki címüket.
Az eredmények összesítése alapján a Balaton legsportosabb települése rangot idén is Ábrahámhegy nyerte, az egymást követő években immáron hatodszor. A második helyet Balatonfüred szerezte meg, a harmadik helyen Keszthely végzett.