Folytatódó vonyarci strandfejlesztések

Folytatódó vonyarci strandfejlesztések

  21 Apr 2022

Vonyarcvashegy önkormányzatunk sikeresen szerepelt a Kisfaludy pogram immáron ötödik strandfejlesztési pályázatán is, az elnyert 30 millió forintos támogatással a kínálat újabb komplex élményközpontú fejlesztésére kerül sor.Pali Róbert polgármester hangsúlyozta, hogy önerőből is folyamatosan nagy gondot fordítanak a zöld környezet alakítására, mely azt a miliőt adja, amiben a szolgáltatások minőségéért tett fejlesztéseik a legjobban tudnak érvényesülni. Helyi civil szervezetek környezettudatos tevékenységét példázva tavaly 50 facsemete lett elültetve, idén márciusban további 20 fűzcsemete került a Lido strand területére. A munkában a Szent Mihály-hegy Védő- és Vendégváró Egyesület, a Polgárőr Egyesület, a Balaton Art Alkotóközösség és a  Nyugdíjas Klub tagjai vettek részt.
– Az újabb pályázati támogatás segítségével folytatódik az akadálymentesítés, lesz hangostérkép, elektromoskerékpár-töltő hely, okospadokat helyezünk ki, ivókutakat telepítünk, szélesítjük a térköves sétányt – sorolta a polgármester. – Továbbá wifi hálózatot építünk ki, felújítjuk a kültéri tusolókat, fejlesztjük a játszóteret interaktív elemekkel. PET-palack gyűjtő helyeket létesítünk, bővítjük a mobil stéget, további kamerákat, s újabb digitális órát szerelünk fel. Kerékpár szervizoszlopot telepítünk, a kerékpártárolók férőhelyeinek bővítésére is sor kerül.
Mindezekkel egy olyan nívó emelkedik még tovább, amellyel a Lido strand tavaly az 5 csillagos Kék Hullám zászló minősítéssel együtt elismerést kapott a járvány elleni védekezés kiemelkedő teljesítéséért, elnyerte a Zala Megyei Közgyűlés különdíját, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park az élőhelyvédelmi és zöldfelületi szempontok alapján jutalmazta a strandot. A Mozdulj Balaton programban a Zala megye legsportosabb települése címet is Vonyarcvashegy kapta.
– Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy többgenerációs, a látogatóinak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön – hangsúlyozta Pali Róbert. – Május 29-én, immár a hagyományok szerint a gyermeknapon tartjuk a strandon a szezonnyitó ünnepséget, amikortól már a fürdőidényhez igazodó valamennyi szolgáltatás is elindul.
Horányi Árpád