Hévízi forgatagos húsvétozás

Hévízi forgatagos húsvétozás

  29 Mar 2023

A húsvéti ünnepkörben színes családi programokat kínál három napon át Hévíz. Gyermekek és felnőttek közös, jó hangulatú szórakoztatását garantálják a fürdővárosbeli események. Nagypéntektől húsvéthétfőig minden nap kézműves kirakodóvásár és légvarázs játszóház települ a Deák téri átriumba. Nagyszombaton a városháza dísztermében 10 órakor kezdődik a Csizmás kandúr című gyermekszínházi előadás, majd déltől a Rákóczi utcában és környékén izgalmasnak ígérkező tojáskeresésre lehet elindulni. Lesz zene, tánc, 16 órától pánsíp koncert nyújt muzikális élményt. Ezt követően a műsor fúvósok hangversenyével folytatódik, húsvéti hangulatú dallamok kelnek szárnyra a klasszikusoktól a modernekig. A Szentlélek templomban 20 órakor kezdődik a nagyszombati szentmise, körmenettel.
Húsvét napján 13 órakor a Tourinform Iroda közreműködésével bugaci módra sült bárányhús kóstolásra lesz mód „Bárányfelhő-jegy” váltása mellett. Mindeközben jelenik meg Kalocsai Hungarikumok Hévízen címmel egy óriástojás festő akció. A hangulatot 17 órától zene pezsdíti a Lélekmadár Együttes koncertjével, 17 órakor pedig Dj Belo szereplésével utcabál veszi kezdetét.
Hétfőn 14 órakor a Fontana Moziban húsvéti filmbemutató várja az érdeklődőket, a vetítést a 14 éven aluliak ingyenesen látogathatják. Az ünnepi hétvégén ingyenes lesz Hévízen a parkolás, az Ady utcai sorompós parkoló kivételével.