Jubiláló pedagógusok köszöntése Hévízen

Jubiláló pedagógusok köszöntése Hévízen

  09 Jun 2021

A hévízi városházán pedagógusnap jegyében köszöntötte jubileumi oklevél átadásával a helybeli Czencz Ágnes óvónőt és dr. Soós Attiláné általános iskolai tanárnőt Papp Gábor polgármester.A városvezető ez alkalommal minden oktatási-nevelési intézmény kollektívájához szólt az elismerés, a köszönet hangján, amit a szokásos városi ünnep keretei közt a járványhelyzet miatt nem lehetett megtenni.
Az immáron vasdiplomás Czencz Ágnes óvónő 1956-ban szerezte képesítését. Rezi, majd Keszthely után 1975-től az akkor indult hévízi óvoda munkatársa, vezetője volt 1998-as nyugdíjba vonulásáig. Eközben 25 éven át óvodai felügyelőként is dolgozott. Szakmai felkészültsége, hivatástudata, gyermekszeretete mindig is példa értékű volt, ugyanígy a közéleti tevékenysége is: 25 éve tagja a Keszthelyi Helikon Kórusnak, dolgozik a hévízi múzeumban, a Hévíz Folyóirat szerkesztő bizottságában. Nyugdíjazása óta visszajár az óvodába, a gyerekek sószobai felügyeletét biztosítja. Munkáját több kitüntetéssel elismerték.
Dr. Soós Attiláné aranydiplomával fémjelzett munkája több mint 50 évet ível át: a pályát képesítés nélkül kezdte. Eközben végzett tanárképző főiskolát Nyíregyházán, 1970-ben kapott oklevelet. Tanított Zalakoppányban, Lispeszent­adorjánban, Zalaszentlászlón és Alsópáhokon.