Keszthelyi iskolatörténelem

Keszthelyi iskolatörténelem

  11 May 2022

Keszthely iskolavárosi jellege kialakulására tekint vissza a napokban nyílt időszakos kiállítással a Balatoni Múzeum.A középfokú oktatás indításának 250 éves jubileuma előtt tiszteleg az intézmény. A város közgyűjteménytára számos korabeli dokumentum és tárgy bemutatásával idézi a múltat „Üzenet egykori iskolánkból” című tárlattal. A gazdag kiállítási anyag közönség elé kerülése sokaknak köszönhető, egykori diákok, tanárok diákkori emlékként őrzött saját tulajdonban lévő tárgyakat, dokumentumokat ajánlottak fel bemutatásra.
A kiállítást dr. Gárdos Tamás, a Vajda János Öregdiákok Egyesülete elnöke nyitotta meg, kincsekként ajánlva a látnivalókat a közönség figyelmébe. Megemlékezett a 3 osztályos gimnáziumot megalapító Festetics Pálról.
– Aztán mindig voltak emberek, akik melléálltak az oktatás ügyének, fontosnak tartva azt, mert tudták, hogy az iskola a jövő – fogalmazott dr. Gárdos Tamás, hozzátéve, hogy így emelkedhetett Keszthely iskolavárosi rangra, amit ma is méltán visel. Majd köszönetet mondott a Balatoni Múzeumnak a kiállítás megrendezéséért, s mindazoknak, akik bemutatásra felajánlották saját emléktárgyaikat.
Az ünnepélyes eseményen középiskolás diákok adtak műsort. A kiállítás október 2-­ig várja látogatóit.
H. Á.