Közel a nagy erdő…

Közel a nagy erdő…

  03 Mar 2021

A Balaton a Keszthelyi-hegység vonulatával párban kínálja a vízi és a zöldturizmus élményeit.Az erdőgazdálkodás mellett, illetve azzal együtt kiemelt figyelmet fordít közjóléti feladatok ellátására a Bakonyerdő Zrt. A nyugat-balatoni fejlesztéseik szorosan illeszkednek Gyenesdiás családbarát programjaihoz, új utakat nyitva a természet, a Keszthelyi-hegység megismeréséhez. A néhány éve megnyílt Festetics Imre Állatpark, a Természet Háza Látogatóközpont környezete további fejlődés útján van: 4,6 hektáron létesül vadaspark, ahol láthatóak lesznek gímszarvasok, őzek, dámvadak, muflonok és vaddisznók, hazai fajták. Az erdős területen, rajta épülő vadlesekről, pihenőpadokról az eddiginél is természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat. Az állatparkban bivalyok, lovak, szamarak, sertések és a baromfiudvarok lakói várják a természetkedvelőket Mindemellett a megújult állatsimogatóban és játszótéren is élménydús perceket tölthetnek a vendégek, kicsik és nagyok.
A komplexum központi részét jelentő Természet Házában újdonságként jelenik meg a virtuális valóság. A technikának köszönhetően egy különleges élményvilágon keresztül a bognár, a patkolókovács és a pék munkáját próbálhatják ki az érdeklődők, megtekinthető lesz a Ba­tsá­nyi kilátóról nyíló körpanoráma, és a Kis-Balaton világa is feltárul „testközelből”.
Az állatpark és a vadaspark várhatóan áprilisban a „Nyuszifül Fesztivál” rendezésével nyílik, ezt követően változatos programokat terveznek, tartanak Méhes-Mézes napot, Csodaszarvas családi találkozót, Faludi BBQ Fesztivált. A kínálatban szerepelnek vezetett erdei séták Fülemülék éjszakáján, lesz Csillag-les túra, hallhatnak a barangolók szarvasbőgést, dám-barcogást is. A Keszthelyi-hegység leglátogatottabb pontján, a gyenesdiási Nagymezőn a Bakonyerdő a tavasz folyamán új erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, játszóeszközöket telepít, cserél vagy újít fel.