Magyarország Együtt Cserszegtomajon

Magyarország Együtt Cserszegtomajon

  17 Jun 2020

Jeles sportesemény zajlott le a minap Cserszegtomajon, a programra a járványügyi veszélyhelyzet utáni nyitás je­gyében került sor. A helyi Andrea Wellness Panzió meghirdette a Magyarország Együtt Terepfutó Versenyt, a házigazda vendéglátó családi vállalkozás kezdeményezéséhez együttműködő partnerként csatlakozott a CserszegtomajFutás SE. A panzió Napraforgó Éttermének a Sümegi u. 9. szám alatti bejáratánál kijelölt start- és célvonal közötti 27,4 kilométeres körtávjának megtételére 31 fő nevezett.
– A rendezvény célja, hogy újra elkezdjük gyűjteni a közösségi élményeket, és pozitív hozzáállással, lendületesen indítsuk a nyarat – mondta a panzió tulajdonosi képviseletében Eck Killian, a program szervezője. – Nevezési díj nélkül tettük közzé a felhívást, létszámkorláttal, hogy minden szükséges óvintézkedés maradéktalanul betartható legyen. Külön határoztunk meg keretet a környékből, illetve a távolabbi helyekről jelentkezőknek, megfelelve a kiírás szerinti Magyarország Együtt elnevezésnek. A táv teljesítése mellett fontos az a lehetőség is, hogy a résztvevők közt új kapcsolatok születhessenek. Mindezzel együtt a környék adottságai lehetőséget nyújtanak további hétvégi programokra.
A résztvevők fél percenként egyedül rajtoltak el. A pálya több szakasza a Vadlán Ultra Terep verseny nyomvonalán lett kijelölve, Rezi várát is érintve frissítő pontokkal azon az útvonalon, mely kombinálja a térség különböző arcait a kistelepülésektől kezdve az országutakon keresztül egészen az erdős ösvényekig, megmutatva a Keszthelyi-hegység szépségét.
A futást követően ünnepi díjkiosztó és vacsora várt minden indulóra és segítőre. Környékbeli és távoli nevezők közt külön férfi és női kategóriában hirdettek dobogós helyezetteket, a jutalom az eredmény szerinti mértékben a panzió által nyújtott szállásdíjkedvezmény, illetve a Napraforgóban felhasználható fogyasztási utalvány volt.