Megnyílt az alsópáhoki Bobo Fun Park élményközpont

Megnyílt az alsópáhoki Bobo Fun Park élményközpont

  16 Jun 2021

Az alsópáhoki Kolping Hotel működtetőinek fejlesztési programjaként a szállodakomplexum szomszédságában elkészült a Bobo Fun Park játszóház, élményközpont és rendezvényszínhely.A külső megjelenésével impozáns, háromezer négyzetméteres fedett tér a játékelemekkel már önmagában is egy vizuális sokkhatás. Az adrenalin arénában harminc attrakció kínál minden generáció számára közös szórakozást. Beltéri 3 emelet magasságú mászófalak, csúszdapályák, lézerlabirintus, barlang, trambulin mezők és sok más izgalmas terep, amikkel a látogatók találkoznak. A létesítmény nem a hotel része, de vendégei kedvezményesen látogathatják, s várják a környék lakóit, a térségben pihenőket, a kirándulókat.
A Bobo Fun Park a Hévíz-Balaton régió aktív szabadidőközpontja. Két milliárdos beruházás, mely több mint fele részben önerőből valamint a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program 946 millió forintos támogatásával készült el 2020 áprilisa óta tartó munkával, a tervek szerinti ütemben. Az átadási ünnepségen Novák Katalin családokért felelős miniszter mondott avatóbeszédet.
– A Kolping Hotel csapata bebizonyította, hogy amikor lassítani kell akkor is lehet újítani, lehet egy nehéz helyzetből megerősödve kijönni – fogalmazott a miniszter asszony, utalva a nagy munka nehéz járványügyi körülmények idején való elvégzésére. – A védőoltásoknak köszönhetően visszanyertük a biztonságunkat és a szabadságunkat, a Bobo Fun Park hozzájárul, hogy ezzel mind jobban tudjunk élni. A régió új vonzerejét jelenti a nagyszerű beruházás, ehhez méltón segíti a kormány, hogy a befektetés megtérüljön.
Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy az élménypark az építtetők álmának megvalósítása lett, s rajtvonal az újrainduláshoz. Családos birodalom, mely nem csak gyermekek számára készült. Példa értékű, olyan egyedi kínálatot jelent mely külföldről is képes vendégeket vonzani, olyan létesítmény, amire és hasonlókra a Balaton négy évszakos turizmusa alapozható. Baldauf Csaba, az idén 25 éves jubileumát is ünneplő hotel igazgatója, a játékpark vezetője a köszönet hangján szólt mindazokhoz, akik szereplői voltak a nehéz időkben 14 hónap alatt megvalósult beruházásnak. Kiemelte, hogy az alsópáhoki domboldalon Magyarország legtöbb attrakciót egy helyen összpontosító élményközpontja jött létre.
A Bobo Fun Park a kihívásaival kizökkenti a tiniket az online világból, a felnőttekből előhozza a gyermeki énjüket. Bátorságpróba, szórakozást nyújtó találkahelyszín. Közös kirándulásokhoz, csapatépítő tréningekhez trendteremtő környezet. Bármilyen időjárás esetén betervezhető a balatoni nyaralás programjába is.
Horányi Árpád