Megújult a keszthelyi Tourinform iroda

Megújult a keszthelyi Tourinform iroda

  17 Jun 2020

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatásával és szakmai irányításával újult meg a Keszthelyen 28 éve működő Tourinform iroda, melyet a minap avattak fel. – A jellemző minőségi szolgáltatás került hozzá méltó körülmények közé – mondta köszöntőjében Nagy Bálint, a város polgármestere. – Településünknek és térségünknek meghatározó eleme a turizmus, fontos, hogy a kínált értékekről megfelelő környezetben kaphassanak tájékoztatást a vendégek a felkészült munkatársaktól.
Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese a hálózatmegújítás részeként szólt a beruházásról. Hangsúlyozta, hogy az irodákban évente több millióan fordulnak meg, a forgalom jelzi, hogy a technikai kommunikáció világában is mennyire fontos a személyes kontaktus. Hozzátette: az iroda dolgozóinak tudására nem csak a vendégkörnek van szüksége, a turizmus szakmai szereplőit is tudják információkkal segíteni. Szólt továbbá Keszthely kiemelten fontos turisztikai szerepéről, aminek megfelelő fejlesztések zajlanak a városban. Mint mondta, a kínálati minőség, a gyarapodás és forgalom veszélyhelyzet után mutatkozó alakulása már jelzi, hogy visszatérőben van az ágazatban az optimizmus.
Tar László, az iroda vezetője a munkára való történeti visszatekintést is téve beszélt a Nyugat-Balaton turizmusának információs szolgálatáról.
H. Á.