Megújult környezetben működik a Hévízi Termelői Piac

Megújult környezetben működik a Hévízi Termelői Piac

  06 Apr 2022

Több mint 270 millió forint EU-s támogatás segítségével korszerűsítette Hévíz piacterét a város önkormányzata.A meglévő épület rekonstrukciójával és egy új pavilon létesítésével a mai kor elvárásainak megfelelő teret kaptak az árusok, a kínálatra jellemző minőséghez illő környezet lett kialakítva, ami a vevőkör számára tovább növeli a vonzerőt. A zöldfelületek kialakításával olyan közösségi tér jött létre, mely a város kapujaként is szolgál, tetszetős külsővel fogadja a vendégeket, vásárlókat.
Benkő Lajos piacfelügyelő kiemelte, hogy vágyott és megérdemelt beruházás készült el. A piac immáron 12. éve, kezdettől fogva sikeresen működik. Népszerűségét a környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók kiváló minőségű termékeikkel alapozták meg, s tartják fenn. A fejlesztés eredményeként javultak a kínálati körülmények, a fürdővárosi ranghoz emelkedett fel a megjelenés a környezetrendezéssel. Esztétikai hozadék a településképbe való illeszkedés megteremtése. A helyi és környékbeli lakosság, s a gyógyhely vendégköre számára jelentős elégedettségi növekedést eredményez az igényes környezet kialakítása, ami kedvez a kereskedelemnek. Mindezzel fontos célt ért el a település.
Az önkormányzat a fejlesztésre fordított több mint 270 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Zöld város kialakítása című pályázati felhívás keretében nyerte el. A pályázat a Hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében címet viselte, ennek megfelelően többfunkciós használatot lehetővé tevő tér alakult ki, ami szervesen kapcsolódik a már korábban elvégzett, a belváros szépítését szolgáló fejlesztésekhez. A munkálatok folyamatosan zajlottak attól kezdve, hogy a kivitelező 2020. november 6-án átvette a munkaterületet. Az infra­strukturális fejlesztő beruházás jó minőségben készült el.
A használatbavételi eljárás márciusban megtörtént, a hónap végén a terület átadásra került az árusok számára. A megvalósult beruházás hosszú távon járul hozzá a helyi termelők megélhetéséhez, fenntartva a kereslet szerinti kiszolgálást.
H. Á.