Műszaki szolgáltatás a kerékpárosoknak

Műszaki szolgáltatás a kerékpárosoknak

  19 May 2021

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által adományozott kerékpár szervizoszlop került a gyenesdiási Bringatanyára. A balatoni kerékpárút-hálózat mentén elérhető műszaki szolgáltatás fejlesztését célzó programot indított a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A kezdeményezés a már turisztikai ágazatot alkotó vendégforgalom kényelmét és biztonságát hivatott szolgálni. A telepített szervizoszlopnál pumpa, kisebb javításokhoz szükséges szerszámkészlet áll rendelkezésre. A gyenesdiási Bringa­tanyán a rendőrségi képviselettel került sor a létesítmény ünnepélyes átadására. Az adományozók képviseletében dr. Garamvölgyi László kommunikációs igazgató elmondta, hogy támogatásukkal 10 helyen telepítenek szerviz­oszlopot, Gyenesdiás az átadás első színhelye. A balatoni bringakörút mentén további 7 oszlop lesz átadva még a nyár elejéig, 2 darab pedig a Tisza-tó körül járó kerékpárosokat fogja szolgálni.
Gyenesdiás polgármestere, Gál Lajos kiemelte, hogy a családbarát üdülőtelepülést a biciklisek is kiemelt célpontként tartják számon. Fontos a szolgáltatási kör minőségfejlesztése és bővítése, a pandémia miatti korlátozások oldásával immáron a kerékpározási igény még erőteljesebb felértékelődésére is lehet számítani.
Az eseményen a vagyonbiztonság erősítésére adott módot a rendőrség által a helyszínen végzett kerékpár regisztráció. A BikeSafe országos nyilvántartásba vétel fontos biztonsági tényező, az azonosító adatok banki biztonsági bázisba kerülnek, a rendőr-főkapitányságokon elérhetőek, velük igazolható a kerékpár tulajdonos. A bringamentő biztonsági eljárás terjedése a lopásokkal szemben jelentős visszatartó erő, s nagyon jó esély arra, hogy ha mégis tolvajkézre kerülne a kerékpár, az visszakerülhet a tulajdonoshoz.
H. Á.