Nyárra áttelepülhet a buszpályaudvar

Nyárra áttelepülhet a buszpályaudvar

  24 Mar 2021

Várhatóan június elején megnyithatják Hévíz újonnan épülő autóbusz pályaudvarát. Az eredetileg alállomásnak készült épület és környezete kibővítésével, területfejlesztési pályázati támogatás segítségével minden tekintetben korszerű, az utasok kényelmét maximálisan kiszolgáló fő autóbusz pályaudvar létesül az északkeleti városrészben, a Flavius üzletház szomszédságában. A folyó munkákat a napokban az önkormányzat, a kivitelező vállalkozás és a leendő üzemeltető Zala Volán cég képviselői tekintették meg, a készültségi fok, a jellemzően folyamatos teljesítés alapján prognosztizálható a június elejei használatbavétel.
Papp Gábor polgármester a főbb műszaki tartalmat vázolva elmondta, hogy az eredeti alállomáshoz képest több és nagyobb buszöblök készülnek el, lesznek fedett peronok, buszparkolók, a mai kor igényeinek megfelelő kulturált sofőrpihenő, pénztár, új váróépület létesül vizesblokkal, kiszolgáló helyiségekkel, s elektronikus utastájékoztató rendszer fog üzemelni. A városvezető hozzátette: az egyeztetések eredményeként június elejétől tesztüzemi indítást terveznek. Amennyiben a váróterem addig nem készül el teljesen, azt átmeneti rövid időre modern konténerekkel helyettesítik. További folyamat részeként tervezett a későbbiekben a pályaudvarról helyijáratú autóbusz közlekedtetése, a város 17 meglévő buszmegállójának érintésével megoldva az utasszállítást.
A pályaudvar átköltöztetésével annak jelenlegi helyén és környezetében elkezdődik a gyógyhelyfejlesztési pályázati beruházás, új rendezvény- és szabadidős tér kialakításával.