Online képzés a vízimentő szolgálatnál

Online képzés a vízimentő szolgálatnál

  04 May 2020

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) is küzd azért, hogy a járványhelyzet kialakult körülményei közt is teljesíteni tudják feladataikat.A szervezet készül a nyári szezonra, bizakodva hogy idén is lesz, még ha később is kezdődik, és kicsit másként zajlik majd, arra minden tekintetben szeretnének készen állni. A felkészülés része minden évben az utánpótlás képzése is, hiszen mindig van szükség új kollégákra. A kialakult helyzet e tekintetben nagy kihívás elé állította a szolgálatot, az általában kora tavasztól szervezett tanfolyamokat ez évben a hagyományos módon nem tudták elindítani. A VMSZ hírül adta: mindemellett tudták, hogy nem állhatnak le, mert amikorra a járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozások feloldása megtörténik, késésbe kerül a tanfolyamok kellő időre való lebonyolítása.
„Bár mi mindig úgy gondoltuk, hogy egy vízimentő, vagy úszómester tanfolyamon nagyon fontos és sokat jelent a folyamatos személyes kapcsolat, most ebből kicsit engednünk kellett és átálltunk a távoktatásra. Időt kell nyernünk és amennyire lehet, előre kell dolgoznunk. Ez az érdeke egyesületünknek is és azoknak is, akik szeretnének velünk dolgozni már az idén nyáron. Már kipróbáltuk és úgy látjuk, működik…” – adta hírül közleményében a VMSZ.
Olyan kurzusokat indítanak, melyek elméleti órái online formában, távoktatással zajlanak. A gyakorlati órákra akkor kerül majd sor, amikor a járvánnyal kapcsolatos helyzet azt lehetővé teszi. Hangsúlyozzák: a szakmai követelményekből nem engednek, az ismeretek elsajátításához minden segítséget megadnak a hallgatóiknak. Egy kurzust már elindítottak, a tapasztalatok jók, látják benne a lehetőségeket és most azon dolgoznak, hogy mindezt továbbfejlesszék. Jelenleg ténylegesen órákat tartanak élő, videós kapcsolattal. Emellett folyamatos tesztelési lehetőséggel és tanulási segédanyagokkal is támogatják a felkészülést.
A következő online kurzus május 8-án indul. Érdeklődni, jelentkezni a http://www.vizimentok.hu/hu/oktatas/tanfolyamok-1255.html linken lehet. Az online képzés időtartama alatt a résztvevőknek folyamatosan rendelkezésükre állnak, senkit nem hagynak magára. Újabb csoportok indításához várják a jelentkezőket, s azt is, hogy mielőbb a személyes találkozásra is sor kerülhessen, majd pedig a gyakorlati órák után az egyesületük tagjaként üdvözölhessék őket.