Támogatott magánszálláshely fejlesztés

Támogatott magánszálláshely fejlesztés

  29 Jul 2020

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett pályázaton a hévízi magánszálláshelyek közül 267 szálláshely, összesen 761 millió forint támogatásban részesül.A nyertesek már megkapták a pozitív bírálatról szóló értesítéseket és készülnek a fejlesztések megvalósítására. A pályázat keretében szobánként 1 millió forint, házanként maximum 8 millió forint használható fel, a lehetőséget igen eredményesen használták ki a fürdőváros szállásadói. Országosan 14 ezer vidéki magánszálláshely, 45 milliárd forint összértékben nyert támogatást. – Ilyen léptékű támogatás igénybevételére korábban nem volt lehetősége a magánszálláshelyek üzemeltetőinek, a mostani segítség minőségi ugrást tesz lehetővé a számukra – mondta az eredmény kapcsán Papp Gábor polgármester, hozzátéve:
– Ez azt jelenti, hogy a program keretében a hévízi szálláshelyek több mint fele megújulhat az év végéig. Ezúton is köszönöm mindenki munkáját, aki a pályázatok benyújtását ingyenes tanácsadással megkönnyítette.
A pályázókat nagy erőkkel segítette a polgármesteri hivatal hatósági osztálya, valamint a hévízi Tourinform Iroda is. A pályázat készítésével, benyújtásával kapcsolatosan a Tourinform Irodába közel félezer megkeresés érkezett, személyes, telefonos és elektronikus úton egyaránt egész Zala megye területéről, az iroda munkatársai széles körben nyújtottak segítséget.