UKUCS a családi közösségek tere

UKUCS a családi közösségek tere

  26 Apr 2023

U, mint univerzális, K, mint központ, U, mint ultra, CS, mint családoknak – született meg az UKUCS mozaikszó, a Keszthelyen magánkezdeményezéssel létrehozott közösségi tér elnevezéseként.Bemutatkozással, játékprogramokkal, meséléssel, zenéléssel nyitottak a minap. A működésről az alapító Csincsi Bernadett beszélt, aki családjával, barátnője Galóné Fodor Gabriella és párja segítségével létrehozta a családbarát bázist. Mint mondják: azt a helyet, ahol fókuszban van a család, gyermekáldástól a gyermekes hétköznapokig. Cél, lehetőséget adni anyaközösségeknek, apatársaknak a gyermekes élethelyzeteket érintő kérdésekben való eszmecserékre, tájékozódásra. Mindez programok keretében, előadásokkal, különféle szakemberek bevonásával válik elérhetővé az érdeklődők számára. Ugyancsak szívügy a különleges családi állapotokkal kapcsolatos témák érintése.
Esetenkénti igények kiszolgálását is tervezik különféle élethelyzetekre, így gyermekágyas időszakra, a városba vagy környékére költözéskor. Működtetni fognak konyhát speciális étkezés biztosítására vega, vegán, valamint cukormentes, glutén-, tej-, tojás- és cukormentes ételeket készítve. A programokkal követik az aktualitásokat, a születés hete jegyében kitelepül az UKUCS a Balaton-parti majálisra.
A névadás eredetéről az is elhangzott még, hogy Csincsi Bernadett kislánya néhány hónapja Uku-nak szólította az édesapját, a CS betűt pedig az édesanya a saját nevéből tette hozzá. Végül ezt „fordították” új értelmezést adó Univerzális Központ Ultra Családoknak jelentésű mozaikszóra. H. Á.