Virtuális polgármesteri köszöntő a város napján

Virtuális polgármesteri köszöntő a város napján

  06 May 2020

Hévíz várossá avatásának immár harmadik évtizedéhez közeledve először történt meg, hogy virtuálisan ünnepelték a jeles napot.– Úgy érzem, erről a napról most is, így is meg kell emlékeznünk – mondta a városházán csupán a helyi hírközlő képviseletek jelenlétében Papp Gábor polgármester. Hozzátette: természetesen szeretné a városvezetés mihamarabb elérni a lehetőséget egy olyan ünneplés megtartására, amikor immáron széles körben, személyes találkozásra kerülhet sor, s méltó keretek közt lehet majd átadni a városnaphoz hagyományosan kötődő önkormányzati alapítású kitüntetéseket.
A városvezető korábbi idők nehéz helyzetéből való kilábalás példáin keresztül szólt bizakodón.
– Nem mindennapi helyzetet élünk meg, de az ország és maga Hévíz is olyan sok mindennel birkózott már meg sikeresen – utalt a múltra. Kiemelte a gyógytó mentéséért folytatott küzdelmet, melyben ifjan vett részt személy szerint is sokakkal együtt tevékenyen, meggyőződéssel, hittel, a jövőért érzett aggodalomtól vezérelve.
Papp Gábor idézte azokat a nehéz helyzeteket is, amiket már polgármesterként élt át a várossal együtt. Említette a megválasztásának első ciklusa elején történt vörösiszap katasztrófát, mely ugyan nem érintette közvetlenül Hévízt, ám a település lakossága összefogással, hatalmas szolidaritással tett tanúbizonyságot a segítőkészségéről.
– Volt, hogy meg kellett küzdenünk szállodát és társasházat ért tűzesettel, részt vettünk hazai árvízi védekezésben anyagi és emberi segítséget nyújtva – emlékezett a polgármester. – Hévíz lakói minden helyzetben példásan viselkedtek. Ma pedig egy világméretű problémával kell nekünk itt, helyben megküzdeni, s úgy érzem, hogy Hévíz ebben is bizonyított. Büszke vagyok az intézményeink vezetőire, dolgozóira, a hivatali munkatársaimra, orvosainkra, a civil szervezetekre, ahogy az első pillanatoktól a legnagyobb együttműködéssel oldják meg a rájuk háruló feladatokat. Büszke vagyok a hévíziekre a felelős viselkedésükért, ahogy betartják a szabályokat.
Ezen szavak mellett jelképesen tapsot kapott Hévíz lakossága a városvezetőtől, aki így zárta beszédét:
– Bízom benne, hogy a városért különösen sokat tett polgárainkat mihamarabb széles körben, nyüzsgő településünkön köszönthetjük, igazi békeidőben, amit úgy érzem, mindannyian megérdemlünk.