Balatoni „Szem” nyílik Keszthelyen

Balatoni „Szem” nyílik Keszthelyen

  10 Jun 2020

Óriáskerekes utazás kínálja idén nyáron Keszthelyen a Nyugat-Balaton panorámájának látványát.A új attrakcióról Nagy Bálint, a város polgármestere tartott tájékoztatót a minap a helyszínen, ahol már elkezdődött a „Szem” összeszerelése. A hajókikötői mólóhoz közeli területen várja hamarosan utasait, akik így 15 emeletnyinek megfelelő 50 méteres magasságból tekinthetnek a tóra és környezetére.
– A turizmusból élünk, erre kell építkeznünk, ami minőségi kínálattal lehetséges – mondta Nagy Bálint. – Szükség van a vonzerőt növelő különlegességekre. A jeles attrakció adta élménnyel még több szépség tárul fel a környezetünkből, e látvány a helybelieknek és a vendégeknek egyaránt újdonságot jelent.
A városvezető utalt arra, hogy a múlt év adventi időszakában a Fő téren először felállított óriáskerék nagy népszerűségnek örvendett. Ugyanilyen szereppel jár utasaival együtt a nyári hangulatot is emelő kerék, rajta a 6-6 személyes, összesen 30 gondolával. Hozzá hasonló működött már korábban a téli időszakban Győrött és nyaranta Siófokon, a most Keszthelyre települőt eddig a szombathelyi adventi vásáron próbálhatták ki az érdeklődők.
A nyugat-balatoni „Szem” június 19-én kora estétől indul útjára, egy menetben 3 kört tesz meg, egészen szeptember végéig fog működni.
H. Á.