Elemezte a költségvetést Hévíz város vezetése

Elemezte a költségvetést Hévíz város vezetése

  01 Jul 2020

Több mint három hónap után ismét tarthatott soros ülést a hévízi képviselő-testület. A napirendek között hangsúlyos helyen szerepelt a város költségvetési helyzetének elemzése, melynek kapcsán Papp Gábor polgármester kifejtette: számos intézkedést kell a jövőben meghozni a takarékoskodást, racionalizálást illetően, ugyanis a járványhelyzet és az ebből fakadó központi intézkedések miatt a város súlyos bevétel kieséssel kell, hogy számoljon. Az összeg eléri a másfél milliárd forintot, s ez már a város működési lehetőségeit is korlátozza. A polgármester rámutatott: a helyzet tisztázása és megoldása miatt több lobbi levél is készült a minisztérium vezetői számára, de támogatásra számít Hévíz egyes programok megtartása és több fejlesztés megvalósítása területén is.
Július elsejétől a hévízi orvosi ügyelet várhatóan továbbra is a keszthelyi kórházban működik. A veszélyhelyzet ideje alatt központi intézkedés miatt a szomszéd várost jelölték ki ügyeleti helyszínként, a további, keszthelyi működtetést az eddigieknél jóval kedvezőbb anyagi feltételek is indokolják. A takarékoskodás elve érvényesül a sportkör esetében is: a szervezetnél komoly megszorítások történtek és várhatóak a jövőben is, ugyanakkor a TAO-támogatásoknak köszönhetően az utánpótlás nevelés folytatódhat, és bizonyos fejlesztések is végrehajthatók.
Az ülésen Bornemissza Tamás, a Hévízi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a televízió már a T-com hálózatán is látható, s így nem csak Hévízen, a térségi településeken is.
A képviselő-testület döntött arról, hogy a hévízi óvodában nem lesz nyári leállás, a bölcsődei szolgáltatás azonban két heti időtartamra, július 27-től augusztus 7-ig szünetel. Elfogadta továbbá a városvezetés a helyi közbiztonságról szóló szakmai beszámolót, ezzel együtt megköszönve a vezetői tisztséget átadó dr. Horváth István rendőr ezredes, keszthelyi rendőrkapitány munkáját. A városvezetés köszöntötte utódját, dr. Andor László alezredest.