Háromszor is helytállt órákon át a Bethlen Klub

Háromszor is helytállt órákon át a Bethlen Klub

  06 Mar 2024

Három órát töltve, három feladatot vállalt és teljesített a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub az Életet az Éveknek Országos Szövetsége zalai szervezetének felhívására.A közösség a „Mozgással, tudással az aktív időskorért” programba nevezett be, az annak való megfelelés három órás időtartammal, három teljesítmény nyújtását igényelte. Erről számolt be szerkesztőségünknek Bajzik Lajosné klubtitkár, a program vezetője:
„Tagjaink és a meghívottak a Helikon Kastélymúzeum parkjában tettek rövid sétát, majd a Festetics család életrajzi történetével kapcsolatos tudásunkat frissítettük fel, kiemelve Festetics I. György Keszthelyért tett múlhatatlan érdemeit. Mindezek közt szó esett a Georgikon tanintézet és a gimnázium alapításáról, a Helikoni Ünnepségek elindításáról, a könyvtárállomány gyarapításáról. Megtekintettük a parkban látható szobrokat, az azokhoz fűzhető tudnivalókat megosztva egymással, s körüljártuk a park érdekességei közt számon tartott hercegnői kamarakertet, az oroszlános kutat, a tavat. Szót érdemelt a klub által 2022-ben, a Vadászati Múzeum területén felállított kopjafa, mely az akkor 25 éve megszűnt laktanya emlékére készült.”
A titkári beszámoló jegyzi, hogy a csapat ezután a klub közösségi helyiségében gyűlt össze, ahol az Egészségfejlesztő Iroda képvisele­tében gyógytornász előadás hangzott el a helyes testtartást, a csontok és az izmok rugalmasságának megtartását célzó lehetőségekről. Majd kisebb erőfeszítést igénylő tornagyakorlatokat is végeztek, derűs könnyedséggel.
„Harmadjára a klub Népek Tánca csoportja tartott bemutatót, ahol a zene, a tánc, a mozgás szinkronja bizonyította, hogy idősödve sem kell, nem szabad elhanyagolni a rendszeres mozgást. Tanúságot tett az igazság, hogy öregember nem vénember, pláne, ha ép testben ép lélekkel él, és keresi az erejének, érdeklődésének megfelelők társaságát, s ott aktív résztvevője az eseményeknek. A programban 6450 lépést, 4,45 kilométert tett meg egy-egy résztvevő, amivel 99 kilokalóriát használt fel! Ugye, milyen jó egy ilyen „okos óra”?! Megelégedéssel megállapítható, hogy mindenki élvezetes, hasznos idővel töltötte el a három órát!” – írta meg szerkesztőségünknek Bajzik Lajosné klubtitkár.