Ingyenes parkoló épült Keszthelyen

Ingyenes parkoló épült Keszthelyen

  22 Jul 2020

Keszthely belvárosában, a Georgikon és a Pál utca kereszteződésével határolt területen épített ki ingyenesen használható parkolót az önkormányzat.A beruházás a Helikon Kastélymúzeum kezelésében lévő állami területen valósult meg, a város által elnyert közel 130 millió forint EU-s
pályázati támogatással. A létesítmény 60 gépkocsi és ugyanennyi kerékpár befogadására alkalmas, 10 zárható kerékpár, illetve málha tárolót is kialakítottak, rendelkezésre áll továbbá egy önkiszolgáló kerékpáros szervizpont, kisebb javítások elvégzéséhez megfelelő felszereléssel. A be- és kihajtás a Georgikon utca felől történik. Nagy Bálint polgármester elmondta, hogy a parkoló megépítése mellett való döntésnél fontos szempont volt a belvárosi gépjárműforgalom mérséklése, ugyanakkor a jobb megközelíthetőségének segítése, a kerékpárral való közlekedés feltételeinek javítása. Mindezek mellett elkötelezett a város vezetése. A munkát jó minőségben, határidőre készítette el a Terra-Épker Kft., a beruházás önrész igény nélkül, 100 százalékos pályázati támogatással valósulhatott meg. A terület el lett látva térfigyelő kamerarendszerrel.
A parkolót (1-es oldali képünkön jobbról balra) Nagy Bálint polgármester, Mannin­ger Jenő országgyűlési képviselő, Veréb Máté, a kivitelező cég ügyvezetője és Dósa Zsolt, az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke avatta fel.
H. Á.