Kossuth Zsuzsanna keszthelyi követői

Kossuth Zsuzsanna keszthelyi követői

  21 Feb 2024

Az ápolói hivatás elkötelezettjeként történelmileg számon tartott Kossuth Zsuzsanna (1817-1854), Kossuth Lajos legfiatalabb húga születésnapját, február 19-ét 2014 óta a magyar ápolók napjaként jegyzi a hazai egészségügy.Méltón az ország első főápolónője iránti tisztelethez ünnepelt a keszthelyi kórház, figyelmet fordítva a gyógyító munka segítőire, Kossuth Zsuzsanna lelkiismeretes tevékenységének keszthelyi követőire. A város fekvőbeteg ellátó intézményében is hagyomány az egészségügyi szakdolgozók köszöntése az ünnepnapon, mely alkalommal a kórházi vezetés kifejezi köszönetét a munkatársaknak a betegek melletti helytállásért. Ennek jegyében mondott köszöntőt dr. Gieth Andrea, a kórház főigazgatója, aki példaképként beszélt Kossuth Zsuzsanna életvitelszerűen végzett, tiszteletreméltó és követendő munkásságáról.
Széles körű városi, járási, vármegyei képviseleti jelenlét fémjelezte az ünnepség rangját. A városvezetés részéről Manninger Jenő polgármester szólt az ünnepeltekhez az elismerés hangján, méltató beszédet mondott dr. Károlyi Sylvia, vármegyei tisztifőorvos. Lukácsné Turbéki Beáta, a kórház ápolási igazgatója hangsúlyosan beszélt arról, hogy az ápolás szó szerinti munka, amire az orvoslás mellett elengedhetetlen szükség van a beteg ember gyógyulásához.
Az elhangzottak szellemiségében végzett munkáért többen külön elismerést is kaptak, kitüntetésben részesült Jáger Gyöngyi, a belgyógyászati osztály szakápolója, Tischlerné Galavics Valéria, a szülészeti osztály dolgozója, Vörös Lászlóné, az urológiai és a nephrológiai szakrendelés asszisztense, Kocsisné Varga Judit gyógytornász és Vas András ápolási igazgatóhelyettes. A menedzsment által 2020-ban alapított vándorserleget ezúttal a kórházi higiéniáért felelős, azt magas fokon biztosító szervezeti egység nyerte el.
Horányi Árpád