Újra gyerünk a moziba, újulva vár a Fontana!

Újra gyerünk a moziba, újulva vár a Fontana!

  27 May 2021

Hévíz kulturális életének pezsdülésében jelentős a Fontana Filmszínház minapi újranyitása, az intézmény nagy térség mozilátogató közönségét szolgálja ki. Az épületben a járványhelyzet miatt való zárva tartás idején munka folyt, az üzemeltető városi Festetics György Művelődési Központ dolgozói felújították a fogadóteret. Így a nyitás egyben az átalakított helyiség avatásával együtt történt. A fürdőváros mozijának jellemző látogatottsága mutatja, hogy milyen hiányt jelentett a kényszerű zárva tartás: Papp Gábor polgármester az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy a nézőszám folyamatos emelkedéssel 2019-ben elérte a 60 ezret, ez a mozi méretkategóriájában országosan kimagasló. A vetítések jelenleg védettségi igazolvánnyal látogathatók, 18 éves kor alatt felnőtt kísérő szükséges. Az előtérben kötelező a maszkviselés, a vetítőteremben nem, az egészségügyi biztonságot szolgálja a mindennapos ózongenerátorral való fertőtlenítés. A befogadó képesség teljes mértékben kihasználható, létszámkorlátozás nélkül minden ülőhelyre lehet jegyet váltani.
Egyelőre hétvégi igényekkel számolnak, így csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap vannak mozielőadások általában napi négy alkalommal, a csupán 8 fős befogadó képességű kisteremben csütörtöktől vasárnapig naponta kétszer vetítenek. Továbbra is premier moziként működik a Fontana, az új filmek bemutató rendszerének tagjaként.
A fogadótér megújításáról Hermann Katalin, a művelődési ház igazgatója beszélt. Újrafestették a falakat, a helyiségben összevontan működik a büfé és a jegypénztár, kártyás fizetésre is van mód. Megőrizve a korábbi stílust, a mozi előtere közösségi színhelyként szolgál, telefontöltésre is van módjuk a vendégeknek. Jobb helykihasználással többen és kényelmesebben tudnak leülni, az ablakok mélyedéseiben padokat helyeztek el. Cserélték a világítótesteket, fali monitorokon filmajánlások tekinthetők meg.
H. Á.